Άρθρα
Eίναι το μωρό σας έτοιμο για στερεές τροφές;

Eίναι το μωρό σας έτοιμο για στερεές τροφές;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τους 6 μήνες ως την κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το μωρό στερεές τροφές, αλλά είναι δυνατόν να αρχίσει και πιο νωρίς στη ηλικία των τεσσάρων μηνών εφ ‘όσον έχουν ορισμένα στάδια ανάπτυξης επιτευχθεί.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Allergy and Clinical Immunology , τα μωρά που άρχισαν να τρώνε στερεά τροφή στους 4 μηνών είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και άσθματος.
Είναι πολύ σημαντικό το μωρό να μπορεί να καθίσει σε όρθια θέση, να στηρίζει πολύ καλά το κεφάλι του, και να δείχνει σημάδια ενδιαφέροντος για στερεά τροφή. Μόλις πάρει το οκ από τον παιδίατρο του παιδιού σας, είστε έτοιμοι να προσφέρετε την πρώτες τροφές του μωρού!

Λίγα πράγματα που πρέπει να θυμάστε:
Κάθε νέα τροφή την εισάγουμε αρχικά σε μικρή ποσότητα και παρατηρούμε τυχόν αντιδράσεις από το δέρμα ή το πεπτικό του μωρού πχ εξανθήματα,αλλαγές στις κενώσεις.
Ισχύει ο κανόνας των 3 ημερών,δηλαδή δίνουμε μια τροφή για τρεις συνεχόμενες ημέρες κι αν την δεχτεί καλά το μωρό την τέταρτη μέρα μπορούμε να εισάγουμε κάτι καινούργιο.
Αποφεύγουμε να δίνουμε στο μωρό σε μεγάλες ποσότητες τρόφιμα που προκαλούν αέρια όπως κρεμμύδια, φασόλια, σιτάρι, γαλακτοκομικά και σταυρανθή λαχανικά.
Προτιμήστε τα βιολογικά προϊόντα, πλύνετε καλά τα λαχανικά και τα φρούτα με άφθονο νερό και λευκό ξίδι.